Obavezni seminar za crnogorske trenere “Basketball Clinic Podgorica 2015“ biće organizovan za vikend u Podgorici i okupiće trenersku elitu regiona. Uoči početka seminara koji organizuju Udruženje košarkaških trenera Crne Gore i Košarkaški savez Crne Gore, u hotelu “Podgorica“ organizovana je konferencija za novinare na kojoj su pored predsjednika Udruženja Bogdana Tanjevića, govorili i ostali predavači na predstojećem događaju – dvojica bivših crnogorskih selektora Duško Vujošević i Luka Pavićević, te Vladislav Lučić, Vlado Đurović i braća Denis i Zlatko Sedić. Početak seminara je u subotu u 10 sati u dvorani “T-Mobile“ u Donjoj Gorici.

U ime domaćina, gostima i javnosti prvi se obratio Bogdan Tanjević, predsjednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore.

Bogdan Tanjević

Iza kolega koje su ovdje su brojni uspjesi, ogromno iskustvo i znanje. Vjerujem da će dio tog znanja prenijeti našim trenerima i pomoći trend razvoja i napretka crnogorske košarke. Teme koje su odabrane su, vjerujem, korisnije nego komplikovani taktički sistemi. U fokusu će biti napredak igrača, što je osnovno uslov uspjeha – istakao je Tanjević, osvajač titule prvaka Evrope u reprezentativnoj i klupskoj konkurenciji.

Bogdan Tanjević

Bivši trener Partizana i Crvene zvezde, kao i reprezentacije Njemačke Vladislav Lučić učestovao je i na prethodna dva seminara u Baru i Podgorici, koja je organizovalo Udruženje košarkaških trenera Crne Gore.

Vladislav Lučić

To za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Moram istaći veliko prijateljstvo sa predstavnicima i ljudima koji stoje iza ,,Košarkaške klinike“. Drugi seminar bio je kvalitetniji od prvog, a nemam sumnji da će ovaj treći biti najbolji i najkorisniji do sada

Vladislav Lučić

Prvi selektor crnogorske reprezentacije i doskorašnji trener Partizana Duško Vujošević prvi put će biti jedan od predavača na seminarima koji su veoma dragocjeni za crnogorske trenere, a njegovo bogato iskustvo i savjeti bez sumnje će biti od izuzetnog značaja za domaće stručnjake.

Duško Vujošević

Zadovoljstvo mi je što sam ovdje, zajedno sa ljudima koji vole košarku na isti način na koji je ja volim. Nadam se da ćemo razmjenom iskustava sa kolegama na seminaru imati obostranu korist

Duško Vujošević

Jedan od najboljih srpskih stručnjaka, koji je u bogatoj karijeri vodio veliki broj klubova među kojima je i Budućnost, Vlade Đurović,kazao je da naša košarka ima veliki potencijal.

Vlade Đurović

Radio sam u Podgorici u dva navrata kao trener Budućnosti, ali ne i na seminaru. Ne znam crnogorske trenere, ali pokušaću da im dam što više korisnih ,,vježbica“. To je nešto što je meni nedostajalo, kada sam bio mlad trener. Crna Gora ima veliki košarkaški kvalitet i potencijal da bude u poziciji u kojoj su trenutno srpska ili hrvatska košarka.

Vlade Đurović

Bivši selektor crnogorske reprezentacije Luka Pavićević takođe, će biti predavač na seminaru.

Luka Pavićević

Izuzetno sam zadovoljan što sam u ovom društvu, da iznesem neke svoje ideje i znanja o sportu koji volimo i kojem smo posvećeni. Naročito sam zadovoljan što se ovoliko kvalitetnih trenera okupilo u godini kada crnogorska košarka slavi 60 godina

Luka Pavićević

Uz predavače iz Srbije, na seminaru će učestvovati i dvojica stručnjaka iz Bosne i Hercegovine – braća Denis i Zlatko Sedić istakla su da im je čast što su u društvu trenerskih velikana.

Denis Sedić

Čast mi je biti u društvu trenerskih velikana. Kao predstavnici mlađe garde, nadam se da ćemo ponuditi nešto drugačije, znanja iz novih tehnologija u individualnom pristupu – istakao je Denis Sedić.

Denis Sedić